Vyšninis želė tortas

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Vyšninis želė tortas

Ingredientai

  • Šaldytos vyšnios be kauliukų RIMI
     300 g
  • Vyšnios arba trešnės
      papuošimui
  • Cukrus RIMI
     120 g
  • Vanduo
     180 ml
  • Baltasis vynas
     150 ml
  • Želatina
     25 g

  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     400 ml
  • Pienas RIMI
     350 ml
  • Cukrus RIMI
     150 g
  • Citrinos žievelė
     1 vnt.
  • Želatina
     40 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Torto formą ištepkite riebalais.

Į puodą suberkite 250 g vyšnių. Į jas įpilkite cukraus ir vandens ir virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes, kol skystis paraus. Įpilkite vyno ir toliau virkite dar 5 minutes.

Įpilkite želatiną į vyšnių sirupą, maišykite kol ištirps. Sirupą perkoškite per sietelį ir supilkite į riebalais išteptą formą. Atšaldykite šaldytuve 2-3 valandas, kol sutvirtės ir sustings.

Likusias vyšnias išdėliokite ant šaldytos vyšnių želė vienu sluoksniu, palikdami laisvus kraštus. Tai užtikrins, kad abu sluoksniai sulips.

Paruoškite citrininį kremą. Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų ir nutarkuotą citrinos žievelę. Pakaitinkite. Į mišinį įpilkite želatiną ir maišykite, kol ji ištirps.

Grietinėlę perkoškite ir atsargiai užpilkite ant vyšnių. Atvėsinkite 2-3 valandas šaldytuve, kol sustings.

Kai masė sustings, atsargiai išimkite ją iš formos. Patiekite su vyšniomis.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas