Matcha tiramisu

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Matcha tiramisu

Ingredientai

  • Kiaušiniai RIMI
     3 vnt.
  • Kreminis sūris ICA
     500 g
  • Kiaušinių sausainiai RIMI SAVOIARDI (damų piršteliai)
     250 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Romas, konjakas
     2 šaukštas (-ai)
  • Kakavos milteliai RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Matcha žaliosios arbatos milteliai
      Papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų į atskirus dubenėlius.

Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir šaukštą cukraus ir išplakite iki standumo.

Į kiaušinių trynius suberkite likusį cukrų ir išplakite.

Į išplaktus kiaušinių trynius sudėkite kreminį sūrį ir gerai išmaišykite.

Į masę supilkite išplaktus baltymus ir vėl išmaišykite.

Sumaišykite matcha arbatą su romu ar konjaku.

Pamerkite sausainius į arbatos ir alkoholio mišinį ir padėkite ant formos dugno. Užtepkite šiek tiek kremo ant sausainių sluoksnio ir pakartokite procesą.

Mentele išlyginkite viršutinį pyrago sluoksnį arba palikite norimą tekstūrą.

Tortą padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis