Veganiškas juodųjų serbentų ir mangų tortas

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Veganiškas juodųjų serbentų ir mangų tortas

Ingredientai

Tešla

  • Margarinas kepiniams
     150 g
  • Kokosų aliejus Rimi Planet
     30 g
  • Bananai
     40 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Cukraus milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Augalinis gėrimas
     30 ml
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     250 g

Mango putėsiai

  • Greitai užšaldyti mangai RIMI
     300 g
  • Avižų grietinėlė
     250 ml
  • Augalinis gėrimas
     100 ml
  • Augalinis želatinos pakaitalas
     10 g
  • Sirupas
     30 ml
  • Citrinų rūgštis
     0.3 šaukštelis (-iai)

Serbentų putėsiai

  • Greitai užšaldyti juodieji serbentai RIMI
     300 g
  • Cukrus RIMI
     60 g
  • Vanduo
     200 ml
  • Augalinis želatinos pakaitalas AGAR AGAR
     10 g
  • Fermentuotas sojos produktas su kokosu
     250 g

Riešutų karamelė

  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Migdolų drožlės RIMI
     50 g
  • Margarinas kepiniams, be pieno ICA
     80 g
  • Avižų gėrimas ICA
     30 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jei neturite šviežių juodųjų serbentų ar mangų, puikiai tiks ir šaldyti!

Tešlos ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite į tešlą.

Jei reikia, įdėkite daugiau miltų ar augalinio gėrimo.

Iškočiokite du apskritimus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Atvėsinkite.

Vieną sluoksnį dėkite į torto formą kaip pagrindą.

Pasigaminkite karamelę.

Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite cukrų.

Kai cukrus ištirps, suberkite migdolus, leiskite jiems šiek tiek karamelizuotis.

Tada supilkite avižų pieną ir margariną.

Užvirkite ir supilkite į torto formą.

Atvėsinkite.

Paruoškite kremus, pradėkite nuo juodųjų serbentų.

Sutrinkite serbentus su vandeniu ir cukrumi (rekomenduoju išspausti per sietelį, kad atsikratytumėte sėklų).

Juodųjų serbentų masę pakaitinkite su agaro agaru.

Kai užvirs, supilkite masę į dubenį ir supilkite augalinį jogurto pakaitalą.

Masė supilkite į torto formą ir palikite atvėsti. Šaldyti nebūtina, temperatūrai pasiekus apie 36 laipsnius, masė ims stingti.

Kai masė sustings ant viršaus uždėkite antrą tešlos paplotėlį.

Mangą sutrinkite su klevų sirupu ir citrinos rūgštimi.

Išplakite avižų grietinėlę.

Avižų gėrimą kaitinkite su agaro agaru, kol jis ištirps.

Supilkite mangų masę, išmaišykite.

Supilkite išplaktą avižų grietinėlę, išmaišykite ir užpilkite ant pyrago.

Leiskite pyragui atvėsti šaldytuve bent 1 valandą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Matcha tiramisu

30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis