Apie „Rinkis sveikiau“ programą

„Rinkis sveikiau“ ženklu žymimi produktai, kuriuose yra mažiau riebalų (arba sudėtyje yra kokybiškesnių riebalų), druskos, cukraus ir tuo pačiu esama daugiau skaidulinių medžiagų. Taikant šiuos kriterijus, apribojamas maisto priedų ir sintetinių dažiklių, sveikatai nenaudingų riebalų ir aliejų, GMO ir kitų ingredientų naudojimas.

Norint pradėti valgyti sveikiau, nereikia kelti revoliucijos savo gyvenime. Tegul viskas vyksta palaipsniui, po truputį, nes svarbus ne tik rezultatas, bet ir kiekvienas nedidelis žingsnis. Tad leiskis į sveikesnės mitybos kelionę ir sužinosi, kodėl ir kokiems produktams reikėtų skirti didesnį dėmesį, kaip maitintis ne tik sveikiau, bet ir skaniai bei kaip įnešti naujų vėjų į savo virtuvę ir į gyvenimą. Padarydamas mažą, bet svarbų pasirinkimą prie lentynos, tu žengi žingsnelį link didžiulio pokyčio savo gyvenime. RINKIS sveikiau. Juk nusipelnei.

 

„Rimi“ komanda atrinko ir pažymėjo sveikesnius asortimento produktus vadovaudamasi:

  • LR Sveikatos apsaugos ministerijos „Rakto skylutės“ principais (DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO 2014 M. SAUSIO 22 D. ĮSAKYMO NR. V-50 „DĖL MAISTO PRODUKTŲ ŽENKLINIMO SIMBOLIU „RAKTO SKYLUTĖ“). Plačiau skaitykite čia.
  • 2006 m. gruodžio 20 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1924/2006 dėl teiginių apie maisto produktų maistingumą ir sveikatingumą. Plačiau skaitykite čia.
  • Sveikatos apsaugos ministerijos „Maisto pasirinkimo piramide“. Plačiau skaitykite čia.
  • Šiaurės šalių mitybos rekomendacijomis (Nordic Nutrition Recommendations 2012 ). Plačiau skaitykite čia.
  • „Rimi“ vidinėse procedūrose nustatytais reikalavimais.

Šiame tinklalapyje rašome ir toliau rašysime apie maisto produktų naudingąsias savybes, produktų derinimą, maisto ruošimo subtilybes. Pažymėtus produktus  „Rimi“ parduotuvių lentynose galite rasti nuo 2016 metų spalio 4 d.