Uogų tiramisu

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Uogų tiramisu

Ingredientai

  • Sausainiai (damų piršteliai)
     600 g
  • Kreminis sūris
     400 g
  • Uogos (pasirinktinai)
     800 g
  • Žaliosios citrinos
     4 vnt.
  • Cukrus
     4 šaukštas (-ai)
  • Pipirmėtės
     1 sauja (-os)
  • Vanduo
     100 ml
  • Grietinėlė
     500 ml
  • Cukraus pudra
     200 g
  • Maskarponės sūris
     500 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje sumaišykite uogas su vandeniu, cukrumi, pipirmėtėmis ir puse turimų sulčių. Palikite 10 minučių.

Kitame dubenyje sudėkite grietinę, cukraus pudrą, maskarponės sūrį ir likusias sultis. 

Viską kruopščiai išmaišykite.

Susidariusį sirupą iš sumaišytų uogų, vandens, cukraus, pipirmėčių ir žaliųjų citrinų sulčių supilkite į atskirą indą, kuriame bus patogu mirkyti sausainius.

Pamerkite sausainius į sirupą ir suformuokite pirmąjį torto sluoksnį. 

Antras sluoksnis – sūrio kremas.

Pakartokite kelis sluoksnius tokia pačia eiga, kad viršuje liktų sūrio kremas.

Tortą nakčiai palikite šaldytuve.

Papuoškite migdolų drožlėmis, pirpirmėtėmis ir uogomis.

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas