vištienos sultinys (sultinio koncentratas arba kubelis su vandeniu)
2ml
šafranas
0.05g
kukurūzų krakmolas
2šaukštelis (-iai)
druska
pagal skonį
juodieji pipirai
pagal skonį
vyšniniai pomidorai RIMI
250g
Greitai užšaldyti žirneliai
150g
petražolės
1ryšulėlis (-iai)
Patiekimui
ryžiai
salotos
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištiena vis populiaresnė ant Kalėdų stalo. Šis vištienos troškinys su šafranu greit taps naujuoju kalėdiniu favoritu ir tarp mažųjų, ir tarp suaugusiųjų. Žirneliai, pomidoras ir petražolė prideda dar daugiau spalvų jūsų vištienos troškiniui su šafranu.
Nulupkite ir supjaustykite riekelėmis svogūną ir česnaką.
Pakepinkite atskirai vištieną, svogūną ir česnaką aliejuje keptuvėje. Sudėkite vištieną, svogūną ir česnaką į puodą.
Užvirinkite vištieną, svogūną ir česnaką grietinėlėje, vištienos sultinyje ir šafrane. Troškinkite apie 5 minutes.
Išmaišykite kukurūzų krakmolą nedideliame vandens kiekyje ir įmaišykite į troškinį. Pagardinkite druska ir pipirais.
Supjaustykite pomidorus puselėmis. Sudėkite žirnelius ir pomidorus į puodą ir užvirinkite.
Stambiai supjaustykite petražoles ir apibarstykite jomis troškinį.
Patiekimui: patiekite troškinį su ryžiais ir salotomis.