Vištienos sriuba

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Vištienos sriuba

Ingredientai

  • Viščiukų broilerių blauzdelės RIMI
     3 vnt.
  • Lietuviškos plautos morkos
     2 vnt.
  • Salierų stiebai
     3 vnt.
  • Česnakai
     1 vnt.
  • Porai
     1 vnt.
  • Ekologiški trinti pomidorai I LOVE ECO
     200 g
  • Pupelės RIMI
     230 g
  • Lapiniai kopūstai
     100 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Aliejus
      kepimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištieną apkepkite puode alyvuogių aliejuje ir suberkite per pusę perpjautas, bet nenuluptas morkas bei poro stiebus ir patroškinkite 2 minutes.

Sudėkite pomidorus ir įpilkite 2-3 l vandens.

Kai tik pradės virti, temperatūrą sumažinkite per pusę, leiskite garuoti.

Sudėkite visą česnaką ir druską.

Sultinį virkite mažiausiai valandą, kad paukštiena lengvai atsiskirtu nuo kaulo. 

Sultinį nukoškite ir vėl padėkite ant kaitros.

Sudėkite nuo kaulų nuimtą mėsą ir morkas, supjaustytas mažesniais gabalėliais.

Taip pat suberkite smulkintus salierų stiebus, pupeles ir kopūstų lapus.

Virkite sriubą dar 10 minučių, nukelkite nuo viryklės.

Skanaus!

Panašūs receptai