Vištienos ir daržovių „wok“

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Ingredientai

  • česnakas
     1 šaukštas (-ai)
  • imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • citrinžolė (citrinos žievelė)
     1 šaukštas (-ai)
  • rudasis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • soja
     1 šaukštas (-ai)
  • čili padažas
     150 g
  • kalendra
      sauja (-os)
  • "Ghee" sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • vištienos filė
     250 g
  • pievagrybiai
     5 vnt.
  • paprika
     1 vnt.
  • cukriniai žirneliai (žalieji žirneliai)
     50 g
  • "Jasmin" ryžiai
     1 pakuotė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Indelyje sumaišykite susmulkintus česnaką, imbierą ir citrinžolę. Suberkite rudąjį cukrų, supilkite žaliųjų citrinų sultis, soją ir čili padažą. Įdėkite kalendros lapelius ir viską gerai išmaišykite. Kol kas atidėkite paruoštą padažą į šalį.

„Jasmin“ ryžius kelis kartus perplauti ir išvirti pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.

Pasiruoškite ingredientus kepimui. Supjaustykite kubeliais vištienos filė, į keturias dalis supjaustykite pievagrybius, susmulkinkite papriką ir žirnelius.

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite „Ghee“ sviestą. Įmuškite vieną kiaušinį, mentele maišant stengtis, kad kiaušinis „iširtų“ iš vientiso kepinio į trupinius.

Sudėkite vištienos filė į keptuvę su kiaušiniu. Šiek tiek pakepus iš eilės dėkite pievagrybius, paprikas ir cukrinius žirnius. Po kiekvieno ingrediento šiek tiek pakepkite. Sudėkite paruoštą prieskonių padažą. Suberkite išvirtus ryžius. Viską išmaišykite ir viskas. Galite patiekiant apšlakstyti žaliųjų citrinų sultimis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Moliūgų karis

50min • Lengvas