Vištienos blauzdelės su morkomis ir džiovintais vaisiais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Vištienos blauzdelės su morkomis ir džiovintais vaisiais

Ingredientai

Blauzdelių ingredientai:

  • Viščiukų broilerių blauzdelės
     1 kg
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Kumino sėklos
     2 šaukštas (-ai)
  • Raudonosios paprikos milteliai
     1 šaukštas (-ai)
  • Nuluptas ir sutarkuotas šviežias imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • Medus
     1 šaukštas (-ai)
  • Česnakas
     1 vnt.
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Daržovių ingredientai:

  • Plautos morkos
     500 g
  • Raudonieji svogūnai
     2 vnt.
  • Virti avinžirniai
     230 g
  • Aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Kumino sėklos
     1 šaukštas (-ai)
  • Raudonosios paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Džiovintiems vaisiams reikės:

  • Džiovinti vaisiai (abrikosai)
     250 g
  • Džiovinti vaisiai (figos)
     250 g
  • Medus
     1 šaukštas (-ai)
  • Sutarkuota šviežia imbiero šaknis
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus blauzdelėms paruošti skirtus ingredientus (česnako naudokite 3 skilteles), išskyrus pačias blauzdeles.
Šiuo prieskonių mišiniu įtrinkite blauzdeles. Jas sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaltai per nakt

Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C.

Į vieną kepimo skardos, išklotos folija, pusę sudėkite blauzdeles.

Svogūnus supjaustykite skiltelėmis, morkas – į 3–4 dalis. Dideliame dubenyje sumaišykite avinžirnius, supjaustytas morkas, svogūną, įpilkite aliejaus, įberkite kumino sėklų ir raudonosios paprikos miltelių, pabarstykite druska ir pipirais. Šį daržovių mišinį sukrėskite į kitą kepimo skardos pusę. Kepkite 45 minutes, kol į vištieną įsmeigtas termometras parodys 75 ˚C temperatūrą.

Kol kepa vištiena ir daržovės, į nedidelį prikaistuvį sudėkite susmulkintus džiovintus vaisius (galima naudoti abrikosus, figas, razinas, slyvas), medų ir įberkite imbiero. Užpilkite vaisius vandeniu, kad pilnai juos apsemtų. Užvirkite ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės. Virkite pamaišydami dar apie 30 minučių, kol skystis taps panašus į sirupą ir padengs vaisius.

Vištienos ir daržovių patiekalą dėkite į lėkštes. Šalia šaukštu įdėkite ir paruoštos džiovintų vaisių masės. Daržoves apšlakstykite sultimis, likusiomis prikaistuvyje ruošiant vaisius.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis