Vištiena su traškiomis daržovėmis

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Vištiena su traškiomis daržovėmis

Ingredientai

Ingredientai

  • japoniškas sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • aitriosiųjų paprikų milteliai
      1 žiupsnelis
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • skystas medus
     2 šaukštas (-ai)
  • viščiukų šlaunelės
     8 vnt.
  • ryžiai (arba kitos kruopos)
      4 porcijos
  • agurkas
     0.5 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • ridikėliai
     125 g
  • grietinė
     100 g
  • sezamų sėklos
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 225˚C.

Vištiena: 

Sumaišykite sojų padažą su aitriosios paprikos milteliais, aliejumi ir medumi. Apvoliokite vištieną šiame mišinyje ir įdėkite ją į karščiui atsparų indą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes arba iki tol, kol jos vidinė temperatūra pasieks 82°C. Protarpiais apverskite.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Daržovės: 

Nulupkite agurką ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. Nulupkite morką ir taip pat supjaustykite ją plonais griežinėliais (galite su bulvių skustuku). Nuplautus ridikėlius irgi supjaustykite griežinėliais.

Sumaišykite daržoves su grietine. Paskrudinkite sezamo sėklas sausoje keptuvėje ir apibarstykite jomis daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite vištieną su daržovėmis ir ryžiais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė