Viščiukų šlaunelės su provanso žolelėmis

  • Gaminimas 1h
  • Sudėtingas
Viščiukų šlaunelės su provanso žolelėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • viščiukų broilerių šlaunelės
     1 kg

Marinatui:

  • baltasis sausas vynas
     250 ml
  • alyvuogių aliejus
     5 šaukštas (-ai)
  • provanso žolelės
     2 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     3 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • aitriųjų paprikų milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)

Garnyrui:

  • cukinijos
     2 vnt.
  • baklažanas
     1 vnt.
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • citrina
     0.25 vnt.
  • provanso žolelės
     1 šaukštelis (-iai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite išvardytus produktus marinatui. Į marinatą sudėkite viščiukų broilerių šlauneles. Viščiukų šlaunelių mėsą įpjaukite keliose vietose, užpilkite marinato, pamaišykite ir padėkite šaltai mažiausiai 4–8 valandoms. 

Paruoškite grilį. Ant vidutinės kaitros dėkite marinuotas viščiukų šlauneles, kepkite uždengtas apie 30–35 minutes. Kepdami vieną kartą šlauneles apverskite.

Patiekite su keptomis ant grotelių daržovėmis, garnyrą galite paįvairinti bulvėmis, ryžiais arba kuskusu. Taip pat nepamirškite mėgstamų padažų.

Panašūs receptai