Vietnamietiška PHO GA sriuba

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Vietnamietiška PHO GA sriuba

Ingredientai

  • ryžių makaronai
     200 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • šviežia vištienos filė
     400 g
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • imbiero šaknis
     30 g
  • vištienos sultinys
     1.5 l
  • „Hoisin“ padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • žuvies padažas
     1 šaukštelis (-iai)

Patiekimui:

  • svogūnų laiškai
     5 g
  • aitrioji raudonoji paprika
     1 vnt.
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • šviežios kalendros
     30 g
  • mėta
     10 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžių makaronus išvirkite, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakuotės. Virtus makaronus atidėkite į šalį.
Vištienos filė pagardinkite druska, pipirais ir išvirkite ant garų. Išvirtą vištieną atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais.
Į puodą įpilkite 1 šaukštą aliejaus, suberkite sukapotus česnaką ir imbierą. Kepkite 1–2 minutes, tada supilkite sultinį, „Hoisin“ ir žuvų padažus, užvirkite.
Į dubenį sudėkite ryžių makaronus, tada vištienos gabalėlius, užpilkite verdančio sultinio, suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, aitriąją papriką, kapotas kalendras, mėtos lapelius ir žaliosios citrinos skiltelę.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas