Šaltibarščiai

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Šaltibarščiai

Ingredientai

  • Marinuoti burokėliai
     200 g
  • Agurkai
     200 g
  • Bulvės
     1 kg
  • Krapai
     20 g
  • Druska
     10 g
  • Pienas
     400 g
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Kefyras
     1 l
  • Svogūnų laiškai
      žiupsnelis
  • Pipirai
      žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia smulkiai supjaustome agurkus, virtus kiaušinius ir sudedame į dubenį kartu su marinuotais burokėliais.

Smulkiai supjaustome svogūnų laiškus ir krapus, o tuomet juos pertriname su druska, taip atskleisdami jų visą skonį ir ryškumą.

Pilame kefyrą ir pieną.

Leidžiame šaltibarščiams pastovėti ir atvėsti šaldytuve.

Apvirtas bulves dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę su vėjo apipūtimo funkcija ir apkepame apšlakstę aliejumi dar dešimt minučių.

Ištraukiame šaltibarščius iš šaldytuvo, pilame kiekvienam į dubenėlį ir patiekiame su virtomis bulvėmis.

Panašūs receptai

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas

Arančini

1h • Vidutinis

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Šalta burokėlių sriuba

50min • Lengvas

Kopūstų sriuba

45min • Vidutinis