Šaltibarščiai
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas

Ingredientai
-
Marinuoti burokėliai200 g
-
Agurkai200 g
-
Bulvės1 kg
-
Krapai20 g
-
Druska10 g
-
Pienas400 g
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Kefyras1 l
-
Svogūnų laiškaižiupsnelis
-
Pipiraižiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia smulkiai supjaustome agurkus, virtus kiaušinius ir sudedame į dubenį kartu su marinuotais burokėliais.
Smulkiai supjaustome svogūnų laiškus ir krapus, o tuomet juos pertriname su druska, taip atskleisdami jų visą skonį ir ryškumą.
Pilame kefyrą ir pieną.
Leidžiame šaltibarščiams pastovėti ir atvėsti šaldytuve.
Apvirtas bulves dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę su vėjo apipūtimo funkcija ir apkepame apšlakstę aliejumi dar dešimt minučių.
Ištraukiame šaltibarščius iš šaldytuvo, pilame kiekvienam į dubenėlį ir patiekiame su virtomis bulvėmis.