Rūgštynių sriuba
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas

Ingredientai
-
Vištienos šlaunelės500 g
-
Universalus prieskonių mišinys1 šaukštas (-ai)
-
Morkos2 vnt.
-
Bulvės3 vnt.
-
Miežinės kruopos100 g
-
Konservuotos rūgštynės440 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į puodą įpilkite 2–3 litrus vandens, sudėkite vištienos šlauneles ir prieskonius.
Nulupkite bulves ir morkas ir supjaustykite jas mažais gabalėliais.
Kai mėsa išvirs, išimkite ją iš sultinio ir nuimkite mėsą nuo kaulų.
Į sultinį sudėkite morkas ir bulves, kruopas ir mėsą be kaulų.
Virkite dar 15 minučių. Sudėkite rūgštynes.
Palaukite, kol užvirs, ir nukelkite nuo ugnies.