Rūgštynių sriuba

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Rūgštynių sriuba

Ingredientai

  • Vištienos šlaunelės
     500 g
  • Universalus prieskonių mišinys
     1 šaukštas (-ai)
  • Morkos
     2 vnt.
  • Bulvės
     3 vnt.
  • Miežinės kruopos
     100 g
  • Konservuotos rūgštynės
     440 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į puodą įpilkite 2–3 litrus vandens, sudėkite vištienos šlauneles ir prieskonius.

Nulupkite bulves ir morkas ir supjaustykite jas mažais gabalėliais.

Kai mėsa išvirs, išimkite ją iš sultinio ir nuimkite mėsą nuo kaulų.

Į sultinį sudėkite morkas ir bulves, kruopas ir mėsą be kaulų.

Virkite dar 15 minučių. Sudėkite rūgštynes.

Palaukite, kol užvirs, ir nukelkite nuo ugnies.

Panašūs receptai

Šaltibarščiai

30min • Lengvas

Arančini

1h • Vidutinis

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis