Veršienos kumpis

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Veršienos kumpis

Ingredientai

Ingredientai:

  • veršienos kumpis be kaulo
     700 g
  • šviežiai malti juodieji pipirai
      pagal skonį
  • šviežias čiobrelis
     2 vnt.
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • tarkuotas fermentinios liesas sūris
     50 g
  • jogurtinė grietinė
     2 šaukštas (-ai)
  • varškės kremas
     4 šaukštas (-ai)
  • kapoti švieži krapai
     2 vnt.
  • kapotos šviežios petražolės
     2 vnt.
  • mažos bulvės
     400 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • sultinys arba vanduo
     500 ml
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kumpį įtrinkite pipirais, čiobreliais ir česnaku, pašlakstykite aliejumi. Geriausia mėsą marinuoti vakare ir palaikyti uždengtą apie 12 valandų.

Į nedidelį dubenėlį sutarkuokite liesą fermentinį sūrį, įdėkite porą šaukštų grietinės, varškės kremo, krapų ir petražolių – padarykite tirštą masę.

Kepsnį įpjaukite stačiai ne iki galo dviejose vietose. Įpjautas vietas ištepkite paruošta mase, susekite smeigtukais, kad kepant „neišsižiotų“. Apkepkite mėsą iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Įdėkite į kepimo formą, apibarstykite druska. Pridėkite bulvyčių, supjaustytą griežinėliais svogūną, įpilkite sultinio ir kepkite uždengtą iki 150 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val., kol mėsa suminkštės.

Retsykiais apšlakstykite lydytu sviestu ir sultimis, kurios išbėga mėsai kepant. Prieš patiekdami išimkite smeigtukus, kuriais buvo susegta mėsa.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis