Vegetariška lazanija
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis

Ingredientai
Lazanija
-
švieži lazanijos lakštai200 g
Pomidorų padažas
-
valgomasis svogūnėlis arba geltonasis svogūnas (1 valgomasis svogūnėlis atitinka 1 geltonąjį svogūną)1 vnt.
-
česnako skiltelės2 skiltelė (-ės)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
smulkinti pomidorai500 g
-
cukrus1 šaukštelis (-iai)
Riebios grietinės padažas
-
cukinija300 g
-
grietinė400 ml
-
tarkuotas parmezano sūris85 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Serviravimui
-
įvairios salotospagal skonį
-
gražgarstėspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Pomidorų padažas: nulupkite ir supjaustykite ar susmulkinkite svogūną ir česnaką. Pakepinkite svogūną aliejuje, įdėkite pomidorus ir cukrų. Virkite 5–10 min.
Riebios grietinės padažas: supjaustykite cukiniją stambiais gabalais. Supilkite riebią grietinę ir virkite apie 5 min. Įmaišykite į padažą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais.
Padalinkite lazanijos lakštus į 3–4 vienodo dydžio didelius gabalus (4 porc.). Nedidelį pomidorų padažo kiekį supilkite ant orkaitei tinkamos formos dugno. Sluoksniuokite lazanijos lakštus su pomidorais ir riebios grietinės padažu. Pasilikite kiek baltojo padažo ir užtepkite jį ant viršaus. Apibarstykite trupučiu tarkuoto parmezano sūrio
Kepkite orkaitės viduryje apie 20 min.
Serviravimui: patiekite lazaniją su įvairiomis salotomis ir gražgarstėmis.