Užkepta vištiena

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Užkepta vištiena

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • ryžiai
      4 porcijos
  • viščiukų broilerių filė
      4 vnt.
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė RIMI SMART
     250 ml
  • aitriųjų paprikų padažas
     50 ml
  • raudonėliai
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
     2 žiupsnelis
  • juodieji pipirai
     1 žiupsnelis
  • tarkuotas sūris
     150 g
  • brokolis
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Supjaustykite vištieną stambiais griežinėliais ir kepkite juos aliejuje keptuvėje. Pridėkite druskos ir pipirų.

Sudėkite vištieną į karščiui atsparią formą.

Užvirinkite puode su druska ir pipirais grietinėlę, aitriosios paprikos padažą, raudonėlį. Supilkite padažą ant vištienos. Pabarstykite sūriu ir įdėkite formą į orkaitės vidurį apytiksliai 15 minučių.

Nuplaukite brokolius ir supjaustykite juos mažais gabaliukais. Virkite juos pasūdytame vandenyje apytiksliai 4 minutes.

Patiekite vištieną su ryžiais ir brokoliais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas