Ukrainietiškas Banush

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Ukrainietiškas Banush

Ingredientai

  • Plakamoji grietinėlė
     500 ml
  • Kukurūzų kruopos
     200 g
  • Šoninė
     200 g
  • Brinza ar kitas avių pieno sūris
     200 g
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

„Banuš“ neretai ruošiamas per šventes ar pobūvius ir visuomet yra patiekiamas karštas. Įdomu tai, kad pagal huculų tradicijas visus patiekalus, kuriems naudojama aviena ar avių pieno produktai, gamina tik vyrai: „Banuš“ paslaptis slypi paruošime ir ingredientuose. Huculai patiekalą ruošia naudodami 3 dienas pastovėjusią grietinėlę arba grietinę, maišo tik mediniu šaukštu ir tik viena kryptimi. Ir namuose geriau maišymui pasitelkti medinį šaukštą.

Susmulkintą šoninę pakepkite ant vidutinės ugnies, nupilkite riebalų perteklių.
Atskirame puode užvirinkite grietinėlę ir lėtai, nuolat maišydami, supilkite kukurūzų kruopas.
Atskirame puode užvirinkite grietinėlę ir lėtai, nuolat maišydami, supilkite kukurūzų kruopas.
Karštą košę sudėkite į gilų dubenį arba molinį puodą, papuoškite tarkuotu ar laužytu sūriu ir šonine.

Panašūs receptai

Vytaras Radzevičius
Pasaulio puodai
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė