Sumų krašto tarkuoti blynai su grybais

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Sumų krašto tarkuoti blynai su grybais
Vytaras Radzevičius
Pasaulio puodai

Ingredientai

  • Bulvės
     6 vnt.
  • morkos
     3 vnt.
  • svogūnai
     2 vnt.
  • miltai
     2 šaukštas (-ai)
  • maistinė soda
     1 šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • džiovinti baravykai
     30 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bulves ir morkas sutarkuokite, įdėkite kiaušinius, druską, sodą ir gerai išmaišykite. Svogūnus ir atmirkytus džiovintus grybus sumalkite, įdėkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite šaukštą tarkių, išskleiskite blyną ir ant vidurio – šaukštą grybų įdaro. Išlyginkite. Ant viršaus dėkite dar vieną sluoksnį tarkių. Išlyginkite. Vartydami iškepkite.
Valgykite su grietine.

Panašūs receptai

Ukrainietiškas Banush

30min • Lengvas