Turkiškas kalakutienos plovas su špinatais

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Turkiškas kalakutienos plovas su špinatais

Ingredientai

Ingredientai:

  • kalakutiena be kaulų (tinka šlaunelės)
     450 g
  • salierų stiebai
     4 vnt.
  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • rapsų aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • ryžiai (Basmati)
     200 g
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • vanduo
     800 ml
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • švieži čiobreliai
     2 šaukštas (-ai)
  • džiovintos ožerškių (goji) uogos
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • svogūnas
     2 vnt.
  • špinatai (geriau mažieji)
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kalakutieną supjaustykite ~ 2 x 2 cm dydžio gabaliukais, salierus – griežinėliais. Susmulkinkite česnakus.

Giliame puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų ir maišydami kepkite kalakutieną ~ 5 min.

Į tą patį puodą su mėsa suberkite nuplautus ryžius, supilkite verdantį vandenį, įberkite ciberžolės, cinamono ir išmaišykite. Sumeskite salierus, čiobrelius, ožerškių uogas, druską ir pipirus. Sandariai uždengę troškinkite ant silpnos ugnies ~ 20 min

Tuo tarpu keptuvėje įkaitintame aliejuje maišydami kepkite smulkintus svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.

Grįžkite prie ryžių ir patikrinkite, ar jie neišsausėjo. Jei taip, įpilkite vandens ir, uždengę, patroškinkite dar 5–10 min. Sudėkite česnakus, špinatus, keptus svogūnus ir išmaišykite.

Tada, išjungę kaitrą, palikite uždengę dar 5 min. Patiekite gražiuose dubenėliuose.

Patarimas. Prieš patiekdami galite pabarstyti kepintomis migdolų drožlėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas