Troškinti ančiukų skrandukai su polenta

  • Gaminimas 1h 20min
  • Sudėtingas
Troškinti ančiukų skrandukai su polenta

Ingredientai

Skrandukams

  • Švieži ančiukų skrandukai
     500 g
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Česnakai
     4 skiltelė (-ės)
  • Druska
      Pagal skonį
  • Čiobrelis
      2 šakelės

Polentai

  • Pienas
     500 ml
  • Kukurūzų kruopos
     150 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Ožkos sūris
     125 g
  • Gražgarstės
     10 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

*Vietoje skrandukų galite naudoti širdeles.

Nuplaukite skrandukus šaltu vandeniu. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos pagal skonį, sumeskite pusę supjaustyto svogūno, skrandukus ir virkite apie 50 minučių.
Išvirtus skrandukus nuplaukite šaltu vandeniu. Susmulkinkite pusę svogūno, česnako skilteles.
Įkaitintą puodą, įpilkite alyvuogių aliejaus, sumeskite skrandukus, supjaustytą svogūną ir česnaką, pabarstykite čiobrelių lapelių. Pakepinkite.
Jei reikia, pagardinkite druska, pipirais.
Pasigaminkite itališką kukurūzų košę (POLENTA). Užvirkite pieną. Maišydami pieną po truputį suberkite kukurūzų kruopas.
Ant silpnos ugnies virkite apie 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Kai košė išvirs, įdėkite sviestą, ožkos sūrį su voveraitėmis, įberkite druskos pagal skonį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė