Triušienos ir kopūstų troškinys su vynuogėmis

  • Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas
Triušienos ir kopūstų troškinys su vynuogėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • triušiena
     1 kg
  • kopūstas
     1 vnt.
  • baltasis svogūnas
     1 vnt.
  • morkos
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • lauro lapai
     2 vnt.
  • šalavijai
      keletas
  • vynuogių sultys
     120 ml
  • besėklės vynuogės
     200 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Įkaitinkite didelį puodą su aliejumi, apkepkite triušiienos gabalėlius ant silpnos kaitros apie 10 min. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną, sutarkuotą morką, česnaką, sukapotus šalavijus, susmulkintą kopūstą. 

Pagardinkite druska ir pipirais. Pamaišykite ir kepkite apie 10 min. Supilkite sultis, įpilkite vandens, kad apsemtų produktus, ir uždengę puodą troškinkite triušieną apie 30–35 min. 

Į troškinį suberkite vynuoges. Pamaišykite ir patroškinkite apie 10 min. su pusiau atidengtu dangčiu, kad išgaruotų šiek tiek vandens.
 

Patarimas. Į troškinį galite įdėti 1 šaukštą medaus. Medus paryškins troškinio skonį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis