Triušiena su šakninėmis daržovėmis

  • Gaminimas 1h 40min
  • Vidutinis
Triušiena su šakninėmis daržovėmis

Ingredientai

  • triušienos užpakalinis kumpelis
     6 vnt.
  • Salierų šaknys
     0.5 vnt.
  • morka
     4 vnt.
  • pastarnokas
     6 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • svogūnėliai (shallot)
     4 vnt.
  • kvietiniai miltai
     2 šaukštas (-ai)
  • Grūdėtos garstyčios DIJON
     2 šaukštelis (-iai)
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
      kelias šakeles
  • šalavijai
      kelias šakeles

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pastarnokus nuplaukite ir supjaustykite išilgai. Salierus, morkas supjaustykite storais šiaudeliais. Valgomuosius svogūnėlius nulupkite, perpjaukite per pusę.
Daržoves sumaišykite su aliejumi ir prieskoniais.
Dubenyje sumaišykite druską, pipirus ir miltus. Triušienos kumpelius apvoliokite miltuose. Į keptuvę įpilkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite kumpelius iš abiejų pusių.
Dubenyje sumaišykite garstyčias su medumi ir šiuo mišiniu aptepkite keptus triušienos kumpelius. Triušienos kumpelius perdėkite į kepimo skardą, šalia sudėkite paruoštas daržoves, įpilkite 100 ml vandens ir uždenkite folija. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie valandą.
Foliją nuimkite ir dar kepkite apie 15 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Pyragas su triušiena

2h • Vidutinis