Traškus batonas su smidrais ir Benedikto kiaušiniu

  • Gaminimas 20min
  • Sudėtingas
Traškus batonas su smidrais ir Benedikto kiaušiniu

Ingredientai

Pagrindinis patiekalas

  • Smidrai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • Baziliko lapai
     5 vnt.
  • Pipirnės
      keli lapeliai
  • Maskarponės sūris
     1 šaukštas (-ai)
  • Medus
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Prancūziškas batonas
     1 vnt.
  • Česnakai
     1 skiltelė (-ės)
  • Lašišos filė
     300 g
  • Kiaušiniai
     4 vnt.
  • Actas
     2 šaukštas (-ai)
  • Penkių rūšių pipirų mišinys
      pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
      kepimui
  • Druska
      pagal skonį

Papuošimui

  • Krapai
      pagal skonį
  • Gražgarstės
      pagal skonį
  • Ridikėliai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kai šventinį rytą reikia ypatingos šventinės nuotaikos, šis patiekalas bus tinkamas pasirinkimas tiek sau, tiek ir savo artimiesiems. Rafinuoti skonio tonai nustebins kiekvieną!

Smidrus padalinkite į dvi dalis. Puode užvirinkite vandenį.

Vieną dalį turimų smidrų perlaužkite pusiau ir virkite puode apie 3 minutes. 

Apvirtus smidrus suberkite į dubenį, supilkite žaliosios citrinos sultis, pipirnes ir bazilikus, sutrinkite rankiniu trintuvu.

Į gautą masę sudėkite maskarponės sūrį, druską, medų ir plakite iki kreminės masės.

Batoną perpjaukite pusiau, įtrinkite česnako skiltele ir kepkite ant sausos, įkaitintos keptuvės.

Į kitą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite lašišą iš visų pusių, kol lašiša taps auksinės spalvos.

Kai batonas apkeps, likusius smidrus apkepkite sausoje keptuvėje.

Pagaminkite Benedikto kiaušinius. Puode užvirkite vandenį ir supilkite actą.

Įmuškite kiaušinį ir toliau virkite 2 minutes.

Kai paruošite, išimkite kiaušinį putplasčio šaukštu ir dėkite į lėkštę. Toliau virkite likusius kiaušinius.

Keptą batoną aptepkite pagamintu kremu, ant jo išdėliokite keptus smidrus, kiaušinius, į gabalėlius padalytą keptą lašišą. Užberkite druskos ir pipirų. Papuoškite žalumynais ir ridikėliais.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis