Tako pyragas su smulkiavaisiais pomidorais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Tako pyragas su smulkiavaisiais pomidorais

Ingredientai

  • konservuoti kukurūzai
     340 g
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • makaronų padažas
     390 g
  • tako prieskoniai
     28 g
  • veganiškas arba vegetariškas faršas
     300 g
  • šviežios pyrago tešla (geriau visagrūdė)
     250 g
  • tarkuotas augalinės kilmės sūris
     150 g
  • pomidorai (geriau smulkiavaisiai)
     350 g
  • gūžinė salota
     1 vnt.
  • agurkas
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Savaitė liks neužbaigta, jei nebus tako skonio! Tai veganiškas tako pyragas iš paruoštos tešlos. Jums tereikia tik iškloti formą su tešlą ir sudėti įdarą ant pyrago. Mėgaukitės pyragu kartu su šviežiomis salotomis ir smulkiavaisiais pomidorais.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Nuvarvinkite kukurūzus.
Nulupkite ir supjaustykite raudonąjį svogūną.
Užvirinkite makaronų padažą ir įmaišykite tako prieskonius, kukurūzus, raudonąjį svogūną ir faršą. Viską pašildykite.
Išvyniokite pyrago tešlą formoje, apie 25 cm skersmens (4 porc.).
Kepkite pyrago pagrindą orkaitės viduryje 10 min.
Įdarykite pyragą faršu ir apibarstykite sūriu. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 min.
Supjaustykite pomidorus puselėmis. Supjaustykite salotas ir agurką gabalėliais.
Patiekite tako pyragą su pomidorais, agurku ir salotomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė