Tailandietiški kalakutienos kukuliai su citrinžolėmis ir kokosų pienu

  • Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis
Tailandietiški kalakutienos kukuliai su citrinžolėmis ir kokosų pienu

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • svogūnėlis (shallot)
     1 vnt.
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 vnt.
  • kalakutienos krūtinėlės faršas
     700 g
  • imbiero šaknis
     1 vnt.
  • sojos padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • žuvies padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • aitriųjų paprikų padažas Sambal Oelek
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • džiūvėsėliai Panko
     50 g
  • kalendrų lapeliai
     20 g

Padažo ingredientai:

  • kardamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • imbiero šaknis
     1 vnt.
  • citrinžolių lazdelės
     2 vnt.
  • kokosų gėrimas
     400 ml
  • žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • kalendra
     60 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite pjaustytus svogūnėlius, kol suminkštės.

Sumeskite kapotą česnaką (2 skilteles). Pakepkite dar 1 min. ir atsidėkite.

Į gilų dubenį sumeskite kalakutieną, smulkiai tarkuotą imbierą (1 cm šaknį), sojų ir žuvies padažus, aitriųjų paprikų pastą, džiūvėsėlius, kapotas kalendras, anksčiau apkeptus svogūnėlius ir išmaišykite.

Dabar formuokite kukulius (išeis ~ 18–20 vnt.).

Imkite pilną valg. šaukštą gautos masės ir vandenyje sudrėkintomis rankomis formuokite rutuliukus. Juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kiškite į šaldytuvą ~ 1 val. (kad geriau susigertų skoniai ir rutuliukai būtų standesni).

Kol kukuliai šaldytuve, galite paruošti padažą.

Citrinžoles supjaustykite arba sugrūskite su prieskonių grūstuve. Kalendras sukapokite. Imbiero šaknį (1 cm) sutarkuokite. Į gilesnį dubenį supilkite visus padažo ingredientus (išskyrus druską ir citrinos sultis) ir išmaišykite.

Gilioje keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje kepkite kukulius, kol paruduos iš visų pusių.

Lėtai supilkite padažą prie kukulių ir virkite ant vidutinės kaitros 10–12 min. Pabaigoje pagardinkite druska ir žaliosios citrinos sultimis.

Kukuliukus sudėkite į lėkštes ir užpilkite padažu.

Papuoškite citrinos skiltelėmis ir stambiai kapotomis kalendromis.

Patarimas. Patiekite su ryžiais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis