Tabulė 

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Tabulė 

Ingredientai

  • bulguras
     85 g
  • lapinės petražolės
     100 g
  • geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • pomidorai
     3 vnt.
  • šviežiai spaustos citrinų sultys
     75 ml
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     2 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Salotos su daug petražolių, svogūnu, smulkintais pomidorais ir šiek tiek bulguro. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Žalios ir gero skonio salotos, puikiai tinkančios prie patiekalų, ruoštų ant grotelių, arba švediškam stalui. Pavadinimo reikšmė arabiškai reiškia „su šiek tiek prieskonių“, tačiau skonio daugiau negu pavadinimas išduoda.
Išvirkite bulgurą pagal pakuotės instrukcijas. Palikite atvėsti.
Nupjaukite stambesnius petražolių stiebelius ir susmulkinkite likusią dalį. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Supjaustykite pomidorus.
Sumaišykite visus produktus su bulguru. Pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė