Arančini

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Arančini

Ingredientai

Miltinė tešla

  • Kvietiniai miltai
     120 g
  • Vanduo
     200 g
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 žiupsnelis

Rizoto rutuliukai

  • Paruoštas rizotas
     400 g
  • Džiūvėsėliai
     300 g
  • Rafinuotas rapsų aliejus
     300 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lengvai paruošiamas arančini receptas – puikus pasirinkimas mėgstantiems itališką virtuvę! Traškūs ryžių kamuoliukai puikiai tinka užkandžiams ar vakarienei.

Miltinė tešla: Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išplakite šluotele, kol susidarys blynų tešlos konsistencija.

Iš šalto rizoto suformuokite mažus rutuliukus.

Pamirkykite juos miltų tešloje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Įkaitinkite 300g rapsų aliejaus puode iki 190 laipsnių.

Kepkite rutuliukus po vieną, kol džiūvėsėliai aplink juos paruduos ir taps traškūs.

Išdžiovinkite ant popierinio rankšluosčio.

Prieš patiekiant, rutuliukus galite pašildyti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 6–8 minutes.

Patiekite su pasirinktomis šviežiomis salotomis.

Panašūs receptai

Šaltibarščiai

30min • Lengvas

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas