Arančini
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis

Ingredientai
Miltinė tešla
-
Kvietiniai miltai120 g
-
Vanduo200 g
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 žiupsnelis
Rizoto rutuliukai
-
Paruoštas rizotas400 g
-
Džiūvėsėliai300 g
-
Rafinuotas rapsų aliejus300 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lengvai paruošiamas arančini receptas – puikus pasirinkimas mėgstantiems itališką virtuvę! Traškūs ryžių kamuoliukai puikiai tinka užkandžiams ar vakarienei.
Miltinė tešla: Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išplakite šluotele, kol susidarys blynų tešlos konsistencija.
Iš šalto rizoto suformuokite mažus rutuliukus.
Pamirkykite juos miltų tešloje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Įkaitinkite 300g rapsų aliejaus puode iki 190 laipsnių.
Kepkite rutuliukus po vieną, kol džiūvėsėliai aplink juos paruduos ir taps traškūs.
Išdžiovinkite ant popierinio rankšluosčio.
Prieš patiekiant, rutuliukus galite pašildyti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 6–8 minutes.
Patiekite su pasirinktomis šviežiomis salotomis.