Sušildanti ryžių makaronų, vištienos ir imbiero sriuba

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Sušildanti ryžių makaronų, vištienos ir imbiero sriuba

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • vištienos arba daržovių sultinys
      500 ml.
  • kokosų gėrimas
     400 ml
  • viščiukų broilerių filė
     175 g
  • nedidelė imbiero šaknis
     100 g
  • citrinžolės stiebelis
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • maža aitrioji paprika
     1 vnt.
  • ryžių makaronai
     50 g
  • džiovinti valgomieji danteniai (shiitake grybai)
     4 vnt.
  • svogūnų laiškai
      2 vnt.
  • sojų padažas
      šlakelis
  • druska
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vandenyje išmirkytus grybus virkite 10–15 min., atvėsinkite ir supjaustykite.

Atskirame dubenyje ryžių makaronus užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite, kol suminkštės. Į verdantį sultinį suberkite susmulkintą česnaką (1 skiltelę), imbierą (nedidelę šaknį), citrinžolę, šiaudeliais supjaustytą vištieną ir pavirkite 5 min.

Sudėkite paruoštus valgomuosius dantenius, makaronus, supilkite kokosų pieną, pagal skonį pagardinkite aitriąja paprika ir virkite dar 5 min.

Prieš patiekdami sriubą paskaninkite pjaustytais svogūnų laiškais ir šlakeliu sojų padažo.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas