Su parmezanu kepta vištiena bei briuselinių ir raudongūžių kopūstų ryžių salotos

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Su parmezanu kepta vištiena bei briuselinių ir raudongūžių kopūstų ryžių salotos

Ingredientai

Salotos

  • šaldytų pupelių mišinys
     250 g
  • baltasis svogūnas
     1 vnt.
  • daržinis builis
      1/2 vazonėlio daržinių builių
  • citrina (1/2 citrinos yra 2 valg. š. sulčių)
     0.5 vnt.
  • gūžinės romaninės salotos
      2 gūžinės romaninės salotos
  • briuselinių ir raudonųjų kopūstų ryžiai
     250 g

Vištiena

  • kiaušiniai
     1 vnt.
  • tarkuotas parmezano sūris
     100 g
  • vanduo
     50 ml
  • kvietiniai miltai
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • paruošta vištienos filė
     650 g
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pakutenkite skonio receptorius šiuo nuostabiai skaniu ir vertingu patiekalu! Parmezanu apvoliotai vištienai draugiją lėkštėje sudarys briuselinių ir raudongūžių kopūstų ryžiai, kuriuos sumaišykite su pupelėmis, svogūnais, daržiniais builiais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Patiekite ant gūžinės romaninės salotos lapo ir užtarkuokite parmezano.

Salotos: atitirpinkite pupelių mišinį.

Vištiena: išplakite dubenėlyje kiaušinius, parmezaną, vandenį ir dalį briuselinių ir raudonųjų kopūstų ryžių. Miltus suberkite į lėkštę.

Salotos: nulupkite ir plonai supjaustykite svogūną. Stambiai sukapokite daržinius builius. Išspauskite citrinos sultis. Nuplaukite salotų lapus.

Likusius briuselinių ir raudonųjų kopūstų ryžius sumaišykite su pupelėmis, svogūnu, daržiniu builiu, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais.
Vištiena: įtrinkite vištieną druska ir pipirais, apvoliokite miltuose ir pamirkykite kiaušinių plakinyje.
Kepkite vištieną aliejuje ir svieste keptuvėje ant vidutinės kaitros iki aukso rudumo, apie 5 min. kiekvieną pusę.
Padėkite salotų lapus ant lėkštės, paskirstykite ant viršaus briuselinių ir raudonųjų kopūstų ryžių salotas ir patiekite prie vištienos.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė