Sriuba moliūge

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Sriuba moliūge

Ingredientai

  • Moliūgai
     1 vnt.
  • Svogūnai
     3 vnt.
  • Česnakai
     3 skiltelė (-ės)
  • Bulvės
     2 vnt.
  • Vištienos sultinys
     500 ml
  • Grietinėlė arba kokosų pienas
     200 ml
  • Lukštentos moliūgų sėklos
      pagal skonį
  • Itališkas prieskonių mišinys SELECTION BY RIMI
      pagal skonį
  • Karis
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus
      pagal skonį
  • Kalendra ir (arba) kitos žolelės
      pagal skonį
  • Penkių paprikų mišinys
      pagal skonį
  • Druska
      pagal skonį
  • Vanduo
     500 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia išskaptuokite patį gražiausią moliūgą, kuriam teks garbė pavirsti šventinės sriuba.

Tada dideliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnaką, išskaptuoto moliūgo minkštimą ir bulves. Viską troškinkite apie 10 minučių.

Supilkite vištienos sultinį, pusę litro vandens ir suberkite prieskonius. Virkite apie 30 minučių, tada išmaišykite ir, jei reikia, įberkite dar šiek tiek prieskonių. Įpilkite grietinėlės. (Jei norite ko nors aštresnio, šiuo metu į sriubą galite įdėti šviežiai išspaustą česnaką ar imbiero šaknį).

Paruoštą sriubą supilkite į išskobtą moliūgą, papuoškite kalendromis ir skrudintomis moliūgų sėklomis.

* Galite naudoti ir to paties, išskoto moliūgo sėklas, tokiu atvėju jas paruoškite taip: nuvykite sėklų odeles, suberkite į kepimo skardą, pabarstykite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol įgaus gražią rudą spalvą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė