Špinatų ir žaliųjų žirnelių suvožtinis su veganišku sūriu

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Špinatų ir žaliųjų žirnelių suvožtinis su veganišku sūriu

Ingredientai

Patiekalui reikės:

  • Suvožtinių bandelės
     6 vnt.
  • veganiškas mocarelos sūris
     160 g
  • Saulėje džiovintų pomidorų pesto
     190 g
  • Avokadas
     1 vnt.
  • Špinatų lapai
     40 g

Suvožtinių paplotėliams reikės:

  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Avinžirnių dribsniai
     100 g
  • Špinatai
     100 g
  • Petražolės
     15 g
  • Baziliko lapeliai
     15 g
  • Šaldyti žalieji žirneliai
     300 g
  • Pupelės
     230 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
     5 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode žaliuosius žirnelius virkite apie 2 min. Išvirtus žirnelius atvėsinkite arba perpilkite šaltu vandeniu. Virtuviniame kombaine susmulkinkite avižinius dribsnius, žirnelius ir svogūną. Suberkite špinatus, petražoles, bazilikus, pupeles. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Turi gautis lipni vientisa žalia masė. Jeigu masė per skysta, įberkite dar šiek tiek avižinių dribsnių. Formuokite paplotėlius, aptepkite iš abiejų pusių alyvuogių aliejumi. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi, apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių po 4–5 min. Ant apkeptų paplotėlių uždėkite veganiško mocarelos sūrio ir uždenkite dangčiu, kad sūris truputį išsilydytų.

Perpjaukite bandeles per pusę ir dėkite špinatų, saulėje džiovintų pomidorų pesto, pjaustyto avokado, daigų.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas