Buratos užkandis su figomis ir pistacijomis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Buratos užkandis su figomis ir pistacijomis

Ingredientai

  • Kepintos ir sūdytos pistacijos RIMI (lukštentos)
     100 g
  • Figos
     6 vnt.
  • Medus
     2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     5 šaukštas (-ai)
  • Raudonojo vyno actas
     3 šaukštelis (-iai)
  • Apelsinai
     1 vnt.
  • Druskos dribsniai ICA
     1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai
     1 žiupsnelis
  • Sūris BURRATA DELIZIOSA
     300 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Skrudinkite pistacijas 5–7 minutes orkaitės viduryje. Leiskite atvėsti ir stambiai sukapokite.

Skrudinkite pistacijas 5–7 minutes orkaitės viduryje. Leiskite atvėsti ir stambiai sukapokite.

Figas supjaustykite skiltelėmis. Sumaišykite medų, aliejų, actą, šviežiai spaustas apelsinų sultis, druską ir pipirus. Figas sumaišykite su padažu. Leiskite pastovėti apie 15 minučių.

Į kiekvieną lėkštę įdėkite pusę buratos. Įdėkite figų ir užpilkite padažu. Ant viršaus užberkite pistacijų, šiek tiek druskos dribsnių ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Panašūs receptai

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė