Smulkintos kalakutienos sriuba su pupelėmis ir špinatais

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Smulkintos kalakutienos sriuba su pupelėmis ir špinatais

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • aitriųjų paprikų dribsniai
     1 žiupsnelis
  • juodieji pipirai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • kalakutienos faršas
     500 g
  • raudonėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • bazilikai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • konservuoti nulupti pomidorai savo sultyse
     400 g
  • konservuotos pupelės
     200 g
  • mažieji špinatai
     80 g
  • vištienos sultinys
     50 ml
  • sūris Parmigiano Reggiano
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode įkaitinkite aliejų ir maišydami apkepkite smulkintus svogūnus. Tuomet sumeskite smulkintus česnakus (1 skiltelę), raudonų paprikų dribsnius, pipirus, faršą ir maišydami pakepkite ~ 7 min.

Sumažinkite kaitrą ir sudėkite raudonėlius, bazilikus, pomidorus su skysčiu, nukoštas pupeles, nesmulkintus špinatus ir patroškinkite 5 min.

Supilkite sultinį, išmaišykite ir patroškinkite dar ~ 5 min.

Sriubą supilstykite į lėkštes. Ant viršaus paberkite tarkuoto parmezano.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis