Smidrais įdaryta vištiena

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Smidrais įdaryta vištiena

Ingredientai

  • Vištienos filė
     4 vnt.
  • Citrinos žievelė
     1 šaukštas (-ai)
  • Smidrai
      12 vnt.
  • Mocarelos sūris
     2 vnt.
  • Česnakų milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Malta paprika
     1 šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus
      kepimui
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištienos filė gabalėlius perpjaukite per pusę, bet nepjaukite iki galo, kad susidarytų kišenė.

Į kišenės vidų suberkite sutarkuotą citrinos žievelę, druską ir pipirus. Įdėkite 3 smidrus ir kelis mocarelos griežinėlius. Užverkite kišenę.

Atskirai sumaišykite česnako miltelius, maltą papriką, druską ir pipirus. Įdarytas vištienos filė apibarstykite prieskonių mišiniu.

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite įdarytus vištienos filė gabalėlius ir kepkite 3-5 minutes, kol apačia taps auksinės spalvos.

Tada keptuvę su šiek tiek apkepta vištiena dėkite į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje 20 minučių, kol vištiena bus paruošta.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas