Sluoksniuota tešla su tofu ir daržovėmis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Sluoksniuota tešla su tofu ir daržovėmis

Ingredientai

  • tofu
     200 g
  • jogurtas be priedų
     5 šaukštas (-ai)
  • citrinos sultys
     
  • druska
     
  • laiškiniai česnakai
     1 šaukštas (-ai)
  • sluoksniuota tešla
     
  • kokosų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • šviežios jūsų pasirinktos daržovės (cukinijos, šparagai, paprikos, morkos ir kt.)
     500 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Tofu susmulkinkite smulkiais gabalėliais, įmaišykite jogurtą, laiškinius česnakus ir pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir druskos.

Sluoksniuotą tešlą perpjaukite per pusę ir peiliu įbrėžkite pusę kvadrato maždaug 1 cm atstumu nuo kraštų.

Aptepkite tešklos gabalėlius kokoso aliejumi ir pašaukite į orkaitę apie 10 minučių 180 laipsnių C temperatūroje.

Išimkite iškpetą tešlą iš orkaitės.

Kiekvieno kvadrato viduryje dėkite po 1-2 šaukštus tufu, ant viršaus išdėliokite daržoves.

Įberkite žiupsnelį druskos, šiek tiek pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite dar 10 min., kol daržovės ir tešla apskrus.

Panašūs receptai

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis

„Pinokio“ tortas

1h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis