Pomidorų bruschetta

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Pomidorų bruschetta

Ingredientai

  • Pomidorai
     6 vnt.
  • Česnakai
     3 skiltelė (-ės)
  • Bazilikas
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Kremas su Modenos balzaminiu actu, RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Kietasis tarkuotas sūris RIMI
     100 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

  • Prancūziškas raguolis
     1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Česnakai
     1 skiltelė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pomidorų bruschetta - vasaros italų virtuvės klasika. Skrudinant į duoną galima pabarstyti tarkuoto parmezano, tai duonai suteikia ypač malonų skonį.

Pirmiausia pagaminkite pomidorų pagardą. Susmulkinkite pomidorus, nupilkite atsiskyrusių sulčių perteklių ir sudėkite į dubenį.

Baziliko lapelius suplėšykite arba susmulkinkite peiliu.

Sudėkite į pomidorus.

Susmulkinkite 2–3 skilteles česnako, įmaišykite į pomidorus. 

Į mišinį įpilkite balzaminio acto kremo ir tarkuoto parmezano.

Jei turite laiko, palikite 15 minučių, kad pasimarinuotų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Prancūzišką raguolį supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis ir iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi.

Duoneles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Pašaukite duonos riekeles į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-10 minučių, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.

Ištraukite bandeles iš orkaitės, kiekvienos bandelės paviršių kelis kartus patrinkite česnako skiltele ir ant kiekvienos bandelės uždėkite po šaukštą pomidorų.

Ant viršaus apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Patiekite iš karto.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas