„Pinokio“ tortas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
„Pinokio“ tortas

Ingredientai

  • Sviestas RIMI BASIC
     75 g
  • Cukraus milteliai
     200 g
  • Kiaušinių tryniai
     5 vnt.
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     150 g
  • Kepimo milteliai
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • Pienas
     4 šaukštas (-ai)

Morengas

  • Kiaušinių baltymai
     5 vnt.
  • Cukrus RIMI BASIC
     200 g
  • Migdolų drožlės
     50 g

Įdaras

  • Plakamoji grietinėlė
     500 g
  • Bananų gabalėliai arba uogos
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

„Pinokio“ tortas – tai klasikinis morengo pyragas su biskvitiniu pagrindu, dar vadinamas švedišku, Glömminge arba dvaro tortu. Morengas yra kepamas stačiakampėje formoje ir užpildomas grietinėle bei šiek tiek to, ko norite patys. Šiame recepte „Pinokio“ tortas pripildytas plaktos grietinėlės ir supjaustytų vaisių bei uogų.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Sumuštinių arba kepimo popierių gerai ištepkite riebalais ir įdėkite jį į stačiakampę maždaug 30 × 40 cm dydžio kepimo formą (10 gabaliukų). Sviestą ir cukrų išmaišykite iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinių trynius ir šiek tiek pamaišykite masę tarp kiekvieno trynio. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir šį mišinį bei pieną įmaišykite į kiaušinių plakinį. Paskirstykite tešlą.
Morengas: Baltymus su cukrumi išplakite iki morengo tešlos konsistencijos. Šiek tiek netolygiai paskirstykite ant tešlos formoje. Pabarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite vidurinėje arba apatinėje orkaitės dalyje, kol morengas įgaus spalvą, o biskvitas taps sausas, apie 20 minučių. Palikite pyragą šiek tiek atvėsti.
Išimkite pyragą iš popieriaus ir padalinkite jį per pusę išilgai arba skersai.
Įdaras: Suplakite grietinėlę ir aptepkite ja pagrindą su viršutine morengo puse. Uždėkite vaisių ar uogų. Kitą pagrindą uždėkite ant viršaus puse su morengu į viršų. Tortą aštriu peiliu supjaustykite gana dideliais gabalėliais.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė