Šiltos vištienos salotos su smidrais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Šiltos vištienos salotos su smidrais

Ingredientai

Pagrindinis patiekalas

  • Vištienos filė
     2 vnt.
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Druska
      pagal skonį
  • Saulėje džiovinti pomidorai
     100 g
  • Mažieji smidrai
     150 g
  • Sviestas kepimui
     30 g
  • Ankštiniai žirniai
     100 g
  • Salotų mišinys
     200 g
  • Vyšniniai pomidorai
     50 g
  • Raudonieji svogūnai
     20 g
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį

Padažas

  • Alyvuogių aliejus
     100 ml
  • Balzamiko kremas
     40 ml
  • Citrinų sultys
     0.5 vnt.
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite padažą: sumaišykite visus ingredientus, kol padažas taps vienalytis.

Supjaustykite vištienos filė griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais, įtrinkite česnaku ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje, kol vištiena suminkštės.

Nuplaukite smidrus ir žirnius, pabarstykite druska ir kepkite svieste arba alyvuogių aliejuje.

Dubenyje išdėliokite nuplautas salotas, keptą vištieną, pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, pakepintus šparagus ir žirnius, vyšninius pomidorus ir plonais griežinėliais pjaustytus raudonuosius svogūnus. Pašlakstykite pasigamintu padažu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis