Pavasarinės Velykų salotos

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Pavasarinės Velykų salotos

Ingredientai

  • Mažos bulvės
     500 g
  • Putpelių kiaušiniai
     20 vnt.
  • Ilgavaisiai agurkai
     2 vnt.
  • Krapai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Svogūnų laiškai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Majonezas
     150 g
  • Grietinė
     150 g
  • Garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • Krienai
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje.

Kol bulvės verda, susmulkinkite agurkus, krapus ir svogūnų laiškus.

Išvirkite putpelių kiaušinius. Išvirtus kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį ir palaikykite 10 minučių.

Nulupkite kiaušinius. 15 kiaušinių supjaustykite į keturias dalis, 5 kiaušinius perpjaukite per pusę.

Kai bulvės šiek tiek atvės, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Sudėkite į didelį dubenį, gerai išmaišykite krapus, svogūnų laiškus (šiek tiek pasitaupykite papuošimui), agurkus, majonezą, grietinę, garstyčias ir krienus.

Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Sudėkite į keturias dalis padalintus kiaušinius ir dar kartą atsargiai permaišykite.

Dėkite į serviravimo indą ir papuoškite putpelių kiaušinių puselėmis, krapais ir svogūnų laiškais.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis