Salotos su antiena, šilauogėmis ir gražgarstėmis

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Salotos su antiena, šilauogėmis ir gražgarstėmis

Ingredientai

  • Šviežios ančiukų krūtinės
     2 vnt.
  • Šilauogės
     100 g
  • Salotų mišinys
     120 g
  • Gražgarsčių lapai
     40 g
  • Karijų riešutai
     50 g
  • Apelsinai
     2 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ančių krūtinėles ištrinkite čiobreliais ir pipirais. Padėkite šaltai kelioms valandoms.
Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir apkepkite ančių krūtinėles iš abiejų pusių po 5 minutes. Iškeptas krūtinėles apibarstykite druska, supjaustykite gabalėliais.
Pasigaminkite padažą. Puode sumaišykite apelsinų sultis, medų, garstyčias, apelsinų žieveles. Paskaninkite druska, supilkite aliejų ir dar kartą pamaišykite.
Keturiose lėkštėse išdėliokite salotas, šilauoges, supjaustytas ančių krūtinėles, apelsinų gabalėlius. Salotas apipilkite padažu, papuoškite karijų riešutais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis