Naminiai zefyrai
-
Gaminimas 12h
-
Vidutinis

Ingredientai
-
Obuolių tyrė400 g
-
Cukrus300 g
-
Kiaušinio baltymas1 vnt.
-
Agar-agar2 šaukštelis (-iai)
-
Vanduo160 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 15 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Klasikinis naminių zefyrų receptas su obuolių tyre – tai tradicinis lietuviškas desertas, kuris yra ir skanus, ir natūralus.
Įmaišyk 100 g cukraus į obuolių tyrę.
Kiaušinio baltymą plak kartu su obuolių tyre, kol masė taps puri, balta ir padidės kelis kartus.
Agarą užpilk vandeniu ir palik brinkti 10 min.
Užvirink, tada supilk 200 g cukraus ir virink ant vidutinės ugnies, kol sirupas pradės stipriai burbuliuoti.