Naminiai zefyrai

  • Gaminimas 12h
  • Vidutinis
Naminiai zefyrai

Ingredientai

  • Obuolių tyrė
     400 g
  • Cukrus
     300 g
  • Kiaušinio baltymas
     1 vnt.
  • Agar-agar
     2 šaukštelis (-iai)
  • Vanduo
     160 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 15 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Klasikinis naminių zefyrų receptas su obuolių tyre – tai tradicinis lietuviškas desertas, kuris yra ir skanus, ir natūralus.

Įmaišyk 100 g cukraus į obuolių tyrę.

Kiaušinio baltymą plak kartu su obuolių tyre, kol masė taps puri, balta ir padidės kelis kartus.

Agarą užpilk vandeniu ir palik brinkti 10 min.

Užvirink, tada supilk 200 g cukraus ir virink ant vidutinės ugnies, kol sirupas pradės stipriai burbuliuoti.

Į plakamą obuolių masę lėtai pilk karštą agaro sirupą.

Plak dar 3–5 minutes, kol masė taps labai standi ir blizgi.

Su konditeriniu maišeliu formuok zefyrus ant kepimo popieriaus.

Palik džiūti kambario temperatūroje 12–24 val. (kol paviršius bus sausas).

Panašūs receptai

Šaltibarščiai

30min • Lengvas

Sūrio pyragas su rabarbarais

1h 20min • Vidutinis

Manų kruopų košė

15min • Lengvas

Ploni blyneliai su įdaru

20min • Lengvas
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Kopūstų sriuba

45min • Vidutinis