Kopūstų sriuba
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
baltagūžis kopūstas500 g
-
morkos2 vnt.
-
bulvės2 vnt.
-
geltonasis svogūnas1 vnt.
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
cukraus sirupas2 šaukštelis (-iai)
-
kvapieji pipirai žirneliais10 kvapiųjų pipirų
-
lauro lapas1 lauro lapas
-
daržovių sultinys (vanduo ir sultinio kubelis arba sultinys)1.5 l
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite kopūstą ir supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Nuskuskite ir gabaliukais supjaustykite morkas, bulves ir svogūną.
Pakepinkite kopūstą ir svogūną svieste puode, kol įgaus spalvą. Apšlakstykite sirupu ir pakepinkite dar minutę. Sudėkite morkų ir bulvių gabaliukus, prieskonius ir sultinį.
Lėtai virkite 30 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite sriubą su duona, ypač tinka bulvių duona.