Kopūstų sriuba

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kopūstų sriuba

Ingredientai

  • baltagūžis kopūstas
     500 g
  • morkos
     2 vnt.
  • bulvės
     2 vnt.
  • geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • cukraus sirupas
     2 šaukštelis (-iai)
  • kvapieji pipirai žirneliais
      10 kvapiųjų pipirų
  • lauro lapas
      1 lauro lapas
  • daržovių sultinys (vanduo ir sultinio kubelis arba sultinys)
     1.5 l
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kartais tenka išsivirti sriubos iš kirvio arba kopūsto. 5-ajame dešimtmetyje Švedijoje produktų pasirinkimas nebuvo didelis, bet dauguma turėjo baltagūžių kopūstų, bulvių ir morkų. Nepaisant paprastumo, tai tikrai skani ir sveika sriuba, be to, tikras namų ūkio piniginės hitas. Patiekite sriubą su bulvių duona.
Nulupkite kopūstą ir supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Nuskuskite ir gabaliukais supjaustykite morkas, bulves ir svogūną.
Pakepinkite kopūstą ir svogūną svieste puode, kol įgaus spalvą. Apšlakstykite sirupu ir pakepinkite dar minutę. Sudėkite morkų ir bulvių gabaliukus, prieskonius ir sultinį.
Lėtai virkite 30 min. Pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite sriubą su duona, ypač tinka bulvių duona.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas