Šalta burokėlių sriuba

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Šalta burokėlių sriuba

Ingredientai

  • Burokėliai
     700 g
  • Bulvės
     400 g
  • Ilgavaisis agurkas
     1 vnt.
  • Žirniai (švieži, išgliaudyti arba šaldyti ir atšildyti)
     2 žiupsnelis
  • Virti kiaušiniai
     3 vnt.
  • Actas 9%
     1 šaukštas (-ai)
  • Vanduo
     2.5 l
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Svogūnų laiškai
     1 sauja (-os)
  • Krapai
     1 sauja (-os)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Burokėlius ir bulves nuplaukite ir išvirkite. Jei žirniai švieži, išimkite iš ankščių. 

Sumaišykite vieną nedidelį burokėlį su vandeniu, įpilkite acto, druskos ir pipirų pagal skonį.

Virtus burokėlius ir bulves nulupkite ir supjaustykite vienodais kubeliais. Agurkus taip pat supjaustykite vienodais dideliais gabalėliais.

Į virtas supjaustytas daržoves įdėkite žirnelių ir vandens, sumaišyto su burokėliais (kad spalva būtų ryškesnė).

Suberkite saują žalumynų – smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų ir krapų.

Sriubą 10 minučių padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Patiekdami įdėkite griežinėliais pjaustytų virtų kiaušinių – geriausia prieš pat patiekiant, kad neprarastų spalvos.

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas