Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Smulkiai susmulkinkite česnaką.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 5 min. pakepinkite česnaką ant mažos ugnies. Perkelkite aliejų ir česnaką į dubenį ir įmaišykite raudonojo vyno acto ir garstyčių. Pagardinkite padažą maltais pipirais ir žiupsneliu druskos.
Kriaušę išilgai perpjaukite per pusę. Išimkite šerdį arbatiniu šaukšteliu arba meliono šaukšteliu ir plonai supjaustykite kriaušės puseles. Nupjaukite trūkažolės lapelius nuo stiebelio.
Graikinius riešutus stambiai susmulkinkite ir kelias minutes paskrudinkite keptuvėje be aliejaus ar sviesto, kol pajusite nuo jų sklindantį aromatą. Perkelkite paskrudintus riešutus į lėkštę ir leiskite atvėsti.
Padalinkite salotines sultenes, trūkažolės lapelius ir kriaušių griežinėlius į dvi gilias lėkštes. Bri sūrį supjaustykite griežinėliais ir paskleiskite ant salotų. Ant viršaus šaukštu užpilkite padažą ir apibarstykite graikiniais riešutais. Papuoškite bazilikų lapeliais.