Šaldyta arbūzų sriuba su avietėmis ir žaliąja citrina

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Šaldyta arbūzų sriuba su avietėmis ir žaliąja citrina

Ingredientai

  • arbūzas
     0.5 vnt.
  • avietės
     500 g
  • šeivamedžio uogų sultys
     130 ml
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • smulkintas ledas
     130 g
  • mėta papuošti
      papuošti

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šviežia vaisių sriuba iš arbūzo, šeivamedžio uogų sulčių, aviečių ir žaliųjų citrinų. Puikus desertas po patiekalų ant grotelių. Sumaišykite vaisius ir sultis, atšaldykite ir patiekite šaltą sriubą, papuoštą avietėmis ir mėta. Paprastas vasariškas desertas.
Nulupkite arbūzą ir išimkite sėklas. Išimkite apie pusę arbūzo minkštimo apvaliu šaukštu (rutuliukus pasilikite serviravimui). Supjaustykite likusį arbūzą stambiais gabalais.
Sumaišykite arbūzą, daugiau nei pusę aviečių, šeivamedžio uogų, citrinų sultis ir ledą maišytuvu ar virtuvės kombainu. Laikykite sriubą šaldytuve iki serviravimo.
Patiekite šaltą sriubą su arbūzais ir avietėmis. Papuoškite mėta.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Šaldytų uogų kokteilis

11min • Lengvas