Mažieji kruasanai su obuoliais

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Kanzi obuolys
     2 vnt.
  • cukrus
     3 šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • sluoksniuota tešla
     500 g
  • kiaušiniai
     1 vnt.
  • plakamoji grietinėlė
     1 šaukštelis (-iai)
  • juodasis šokoladas
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 24 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
Supjaustykite nuluptą „Kanzi“ obuolį į 24 skilteles.
Sumaišykite cukrų su cinamonu, tada pusę gauto mišinio supilkite į didelį dubenį ir išvoliokite jame obuolių skilteles.
Išvyniokite kruasanų tešlą ir apvyniokite tešla kiekvieną obuolio skiltelę. Dėkite kruasanus su obuoliais vieną šalia kito ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Išplakite grietinėlę su kiaušinio tryniu ir aptepkite plakiniu kruasanus. Apibarstykite likusiu cukrumi su cinamonu.
Kepkite kruasanus orkaitėje 10 min. Leiskite atvėsti 10 min.
Sulaužykite šokoladą mažais gabalėliais ir ištirpinkite dubenėlyje virš prikaistuvio su karštu vandeniu (arba mikrobangų krosnelėje). Šaukštu aplaistykite mažuosius kruasanus šokoladu dailiais dryžiais.

Panašūs receptai

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė