Bandelės su avietėmis

  • Gaminimas 2h 30min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Bandelės

  • Pienas RIMI
     300 ml
  • Kvietiniai miltai RIMI
     500 g
  • Sausos mielės RIMI
     8 g
  • Sviestas RIMI
     20 g
  • Avietės RIMI
     225 g
  • Cukrus RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Mėta
     

Užpilas

  • Sviestas RIMI
     180 g
  • Miltelinis cukrus
     120 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošiama tešla. Į dubenį įberiama: 8 g mielių, 1 v. š. cukraus ir 1 a. š. druskos.

Įpilama 300 ml šilto pieno. Viskas sumaišoma.

Įberiama 500 g miltų ir sumaišoma.

Tešla iškočiojama ir patepama lydytu sviestu (20 g).

Tešla supjaustoma plonomis juostomis.

Ant 2/3 tešlos uždedamos uogos ir susmulkintos pipirmėtės. Apiberiama 1 v. š. cukraus ir 1 a. š. miltų, šiek tiek sumaišoma.

Suvyniojami ritinėliai, juostos galas lieka po ritinėliu. Ritinėliai sudedami ant lėkštės.

Lėkštė apdengiama maistine plėvele ir ritinėliai paliekami rūgti ne ilgiau kaip 2 valandas.

Prieš kepant ritinėliai apipilami kiaušinio plakiniu ir kepami iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, ruošiami 15 minučių.

Paruošiamas glajus. Į 180 g išminkyto sviesto suberiama 120 g miltelinio cukraus. Gerai sumaišoma, kol glajus tampa vientisas.

Iškepti aviečių ritinėliai apipilami glajumi.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas