Bandelės su avietėmis

  • Gaminimas 2h 30min
  • Lengvas

Ingredientai

Bandelės

  • Pienas RIMI
     300 ml
  • Kvietiniai miltai RIMI
     500 g
  • Sausos mielės RIMI
     8 g
  • Sviestas RIMI
     20 g
  • Avietės RIMI
     225 g
  • Cukrus RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Mėta
     

Užpilas

  • Sviestas RIMI
     180 g
  • Miltelinis cukrus
     120 g

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošiama tešla. Į dubenį įberiama: 8 g mielių, 1 v. š. cukraus ir 1 a. š. druskos.

Įpilama 300 ml šilto pieno. Viskas sumaišoma.

Įberiama 500 g miltų ir sumaišoma.

Tešla iškočiojama ir patepama lydytu sviestu (20 g).

Tešla supjaustoma plonomis juostomis.

Ant 2/3 tešlos uždedamos uogos ir susmulkintos pipirmėtės. Apiberiama 1 v. š. cukraus ir 1 a. š. miltų, šiek tiek sumaišoma.

Suvyniojami ritinėliai, juostos galas lieka po ritinėliu. Ritinėliai sudedami ant lėkštės.

Lėkštė apdengiama maistine plėvele ir ritinėliai paliekami rūgti ne ilgiau kaip 2 valandas.

Prieš kepant ritinėliai apipilami kiaušinio plakiniu ir kepami iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, ruošiami 15 minučių.

Paruošiamas glajus. Į 180 g išminkyto sviesto suberiama 120 g miltelinio cukraus. Gerai sumaišoma, kol glajus tampa vientisas.

Iškepti aviečių ritinėliai apipilami glajumi.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Slyvų pyragas

1h 5min • Lengvas
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Varškėčiai

20min • Lengvas