Alyvuogės marinuotos su aitriosiomis paprikomis ir citrina

  • Gaminimas 5min
  • Lengvas
Alyvuogės marinuotos su aitriosiomis paprikomis ir citrina

Ingredientai

  • Alyvuogės (įvairios)
     500 g
  • Alyvuogių aliejus
     300 ml
  • Raudonos aitriosios paprikos
     2 gabalėlis (-iai)
  • Citrinos
     1 vnt.
  • Čiobreliai
      6 šakelės
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Rozmarinas
      1 šakelė

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nupilkite alyvuoges ir nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu.
Į puodą supilkite aliejų, suberkite česnaką, rozmariną, čiobrelius ir čili pipirą.
Šiek tiek pakaitinkite aliejų, kol česnakai ir prieskoniai pradės suteikti aliejui skonį.
Per sietelį supilkite aliejų į indą.
Kai jis šiek tiek pabluks, įpilkite alyvuogių, citrinos žievelės, pagal skonį citrinų sulčių ir čiobrelių.
Laikyti indelyje, šaldytuve. Patiekite su salotomis, užkandžių lėkštėmis.
Čili aliejuje taip pat galite pamirkyti bandeles.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis