Ryžių popieriaus suktinukai su vištiena ir ananasų padažu (summer rolls)

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Ryžių popieriaus suktinukai su vištiena ir ananasų padažu (summer rolls)

Ingredientai

  • viščiukų šlaunelių mėsa
     500 g
  • malta raudonoji saldžioji paprika
     1 šaukštelis (-iai)
  • raudonėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • žaliosios citrinos
      1 šaukštelis sulčių
  • ryžių popierius
     2 pakuotė (-ės)
  • „Iceberg“ salotos
     0.5 vnt.
  • morkos
     1 vnt.
  • agurkas
     1 vnt.
  • kalendra
     20 g
  • stikliniai makaronai
     100 g
  • pipirai, druska
      pagal skonį

Padažui

  • ananasas
     1 vnt.
  • aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • svogūnai Shallot
     1 vnt.
  • žaliosios citrinos
     0.5 sultys
  • česnakas
      1 šaukštelis tarkuoto
  • medus
     4 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite viščiukų šlaunelių mėsą su saldžiąja paprika ir raudonėliu, druska, pipirais ir žaliosios citrinos sultimis. Palikite marinuotis apie 30 minučių.
Vištieną kepkite ant grotelių arba orkaitėje, kol iškeps. Iškeptą vištieną padėkite į lėkštę atvėsti. Atvėsusią supjaustykite juos-telėmis.
Stiklinius makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Morką nuskuskite ir supjaustykite juostelėmis. „Iceberg“ salotą susmulkinkite. Agurką supjaustykite šiaudeliais. Imkite ryžių popieriaus lapus, sudrėkinkite vandeniu, dėkite ant jo salotų, morkų, agurkų, kalendrų lapelių, vištienos, virtų stiklinių maka-ronų ir formuokite suktinuką.
Pasigaminkite padažą. Valgomąjį svogūnėlį „Shallot“ nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ananasą nulupkite, susmulkinkite minkštąją dalį kubeliais. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir susmulkinkite. Į puodą sudėkite visus padažui skirtus produktus, išmaišykite ir virkite apie 20 minučių ant silpnos kaitros. Padažą sutrinkite virtuviniu trintuvu.
Suktinukus patiekite su padažu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis